Geen paniek. Het is logisch dat je een dubbel energielabel vindt bij aankoop van jouw nieuw toestel. Vanaf 1 maart 2021 krijgen alle wasmachines, was-droogcombinaties, vaatwassers, koeltoestellen, televisies en computerschermen een vernieuwd energielabel. De Europese Unie legt dan ook aan alle merken op om vanaf 1 november 2020 twee energielabels bij het toestel te steken: het label onder de oude voorwaarden en het vernieuwde label.

Voor meer informatie over de nieuwe energielabels, klik hier.