Het serienummer bevindt zich niet bij elk toestel op dezelfde plaats. Het serienummer bevindt doorgaans met S/N gevolgd door een combinatie van cijfers.

1. Is jouw toestel een televisie?
Jouw serienummer bevindt zich op de achterkant of de zijkant van jouw televisietoestel. Is jouw toestel aan de muur bevestigd en is het moeilijk om jouw serienummer te noteren? Geen nood, bij de meeste televisietoestellen kan je dit ook terugvinden in de instellingen van jouw toestel (raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw televisietoestel (menu > instellingen/meer instellingen > info over dit toestel)

2. Is jouw toestel een wasmachine of droogkast?
Jouw serienummer bevindt zich aan de zijkant van de deur of in de deuropening (open jouw toestel om het te kunnen terugvinden). Bij een beperkt aantal toestellen staat het serienummer vemeld aan de voorkant of achterkant van het klepje dat je kan openen om de filter van je toestel te reinigen.

3. Is jouw toestel een vaatwasser?
Jouw serienummer bevindt zich aan de zijkant van de deur of in de deuropening (open jouw toestel om het te kunnen terugvinden).

4. Is jouw toestel een koelkast/diepvriezer?
Jouw serienummer staat meestal aan de binnenkant van je toestel genoteerd. Het kan ook verborgen zitten achter de groenten-of fruitbak. Verwijder deze eventjes om het te kunnen vinden.

5. Is jouw toestel een oven/microgolfoven?
Jouw serienummer bevindt zich aan de zijkant van de deur of in de deuropening (open jouw toestel om het te kunnen terugvinden).

6. Is jouw toestel een fornuis?
Jouw serienummer bevindt zich aan de zijkant van de deur of in de deuropening (open jouw toestel om het te kunnen terugvinden). In uitzonderlijke gevallen kan het ook aan de achterkant van je toestel staan.

7. Is jouw toestel een kookplaat?
Jouw serienummer bevindt zich op de onderkant van het toestel (jammer genoeg moet het toestel bij een geplaatst toestel vaak uit de nis worden gehaald om dit te kunnen consulteren). Raadpleeg vooraleer je dit doet zeker jouw handleiding: vaak staat het in de handleiding vermeld.

8. Is jouw toestel een dampkap?
Jouw serienummer staat aan de binnenkant van de dampkap vermeld. Vaak moet je de filters verwijderen om het serienummer te kunnen zien. Raadpleeg zeker ook de handleiding van het toestel: het serienummer staat hier vaak in vermeld.