Een vuile vaat kan verschillende oorzaken hebben:
- De filter van jouw vaatwas is niet proper. De filter bevindt zich onderaan in jouw vaatwas. Zorg ervoor dat je de filter goed vastdraait na het schoonmaken. Indien je dit niet doet, dan kan er vuil in de motor en sproeiarmen terecht komen.
- De sproeiarmen van jouw apparaat zijn niet netjes: het is belangrijk dat de gaatjes van de sproeiarmen proper zijn. Als deze verstopt zijn door onzuiverheden, zoals bvb de pit van een citroen, dan kunnen ze niet goed ronddraaien en is de vaat niet proper.
- De programmakeuze is niet optimaal. Kies voor een intensief programma op 70° indien je potten en pannen netjes moeten zijn.